Coaching bij (vermoeden van) HSP

Een HoogSensitieve Persoonlijkheid (HSP) wordt gekenmerkt door een diepgaande informatieverwerking in de hersenen. HSP'ers hebben een intense waarneming van allerlei details in hun omgeving. Ze zien meer, ruiken meer, voelen emoties en indrukken, en ervaren lichamelijke sensaties intensiever. Hoogsensitiviteit komt meer voor in onze drukke Westerse wereld. Ongeveer 20% van de bevolking zou een hoogsensitief persoon zijn (HSP'er). Niet enkel bij de mens, ook in het dierenrijk komt dit voor. De natuur heeft dit zo geregeld!

Hoogsensitiviteit is dus geen afwijking of aandoening, het is een aangeboren gevoeligheid, een persoonlijkheidskenmerk. Een HSP'er beschikt over een extra gevoelig zenuwstelsel en heeft hierdoor een scherpere en verfijndere waarneming.

Elaine Aron kwam als eerste met de benaming 'Hoogsensitiviteit'. Zij bekijkt deze hoogsensitiviteit vanuit 4 kenmerken: 'sensorische sensitiviteit', 'emotionele sensitiviteit', 'diepgaande verwerking' en 'overprikkeling'

Hoe omgaan met HSP?

Weet je niet hoe je best omgaat met HSP? Bij jezelf? Bij je kind? Bij je partner? Laat ons samen jouw weg zoeken.

Samen gaan we op zoek naar antwoorden op de vraag:

"Wat is nu mijn hoogsensitiviteit?"
"Welke impact heeft dit op mijn leven?"
"Zie ik het als een belemmering of eerder een verrijking?"
"Wat zorgt er voor eventuele belemmering?"
"Hoe kunnen we hieraan werken?"

Persoonlijk bekijk ik het graag als een verrijking in mijn leven en probeer deze als sterkte in te zetten. Ik zoek met jou graag de juiste tools om te gebruiken om HSP positief te bekijken. Samen met jou wil ik op zoek naar je eigen 'rest and reset' momenten en we bouwen deze samen in in jouw leven of in dat van je kind.

Zin om samen op weg te gaan?

Chloë Van Echelpoel

Contactgegevens

Op Weg Met Chloë

Plaslaar 14, 2500 Lier

info@opwegmetchloe.be

0456/19.13.82

Follow Us

© Op Weg Met Chloë. All Rights Reserved.